Direktlänk till inlägg 14 november 2008

Brudmantel (eller alv eller häxa kanske?)

Av Ida von Rosen - 14 november 2008 12:00

Nu kan jag äntligen skriva ett inlägg med nånting som jag har gjort, inte bara beklaga mig över att jag aldrig hinner sy längre.


Imorgon gifter vi oss, och jag som alltid skjuter upp allt till sista sekund hade kvar ytterkläder att fixa. Jag hade dock bestämt sen länge att jag vill ha en mantel, och materialet låg i en fin hög i pysselrummet. Men igår vid 23 satte jag igång. Vid 01.30 hade jag bara två sömmar och spännet kvar. Det blev klart alldeles nyss. Behöver jag säga att jag blev nöjd? Jag kommer vara så snygg imorgon! :D


Mönster: "Mantel med huva eller ståkrage" inköpt hos Tyg-Åke i Sundbyberg, lite modifierat för att funka med päls

Material: Kraftig ull/ullfilt samt vit fuskpäls från Stoff och Stil och ett guldfärgat spänne från Mattssons band på Kungsgatan i Stockholm.

Tid: 4,5 timme effektiv tid

Svårighetsgrad: Medel

Kostnad: Material ca 750 kr, plus 4,5 timme arbetstid

 
ANNONS
 
åsa i norr

åsa i norr

20 november 2008 11:27

Jag tycker att den är jättevacker. Har du sytt brudklänningen också? Skulle vara kul att se bild med dej i den.

http://www.asassticksida.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ida von Rosen - 8 februari 2010 19:50


Inte nog med att jag har haft total inspirationstorka hemma under hela hösten och större delen av vintern så har jag dessutom inte orkat blogga om det jag faktiskt har gjort sen i augusti. En del beror förstås på avsaknaden av kamera, men inte bara. ...

Av Ida von Rosen - 21 augusti 2009 00:33

För 1,5 månad sen flyttade vi till hus, underbart och skönt och nu har jag ett syrum! :D   Tyvärr har jag inte haft tid och ro att sticka, däremot har det blivit en hel del sytt. Medeltidsveckan hägrade vecka 32 och till det sydde vi, även min man sy...

Av Ida von Rosen - 16 juni 2009 23:09

Eller nedåt kanske man ska säga eftersom det är en uppifrån och ner-kofta som stickas i ett stycke. Fantastiskt!   Nu har jag kommit 7 cm, men så håller jag på med V's rutstickade kofta samtidigt också. Å andra sidan, som en medstickare sa, så sl...

Av Ida von Rosen - 13 juni 2009 19:16

Idag var det WWKIP-day. Jag hängde på Sthlm Knitters och Marias Garn. Tanken var att vi skulle sitta i gräset på Mariatorget, men eftersom det regnade blev det inomhus hos Marias Garn på St Paulsgatan ett stenkast därifrån.   Det var en trevlig tills...

Av Ida von Rosen - 11 juni 2009 10:22

Igår kväll, till filmen "Maurice" (rekommenderas!) stickade jag klart provlappen. Såklart glömde jag att byta stickor efter halslinningen, så när jag mätte stickfastheten till 23 m/10 cm blev jag lite fundersam. Men när jag kom på det var det bara at...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se