Direktlänk till inlägg 30 november 2008

Bilder på färgningen

Av Ida von Rosen - 30 november 2008 20:55

Nu kommer det bilder på färgningen!


Så här såg pärlsjalen ut innan den åkte in i maskinen. Man anar ett bladmönster i den. Tyget är alltså "Pearl" från Jysk, det är jaquardvävt, dvs mönstret är invävt i tyget.


Pärlsjalen innan


Under färgningen såg det ut så här i maskinen


Pärlan under färgningen


Sen tjuvkikade jag i maskinen direkt efter färgningen och blev kär direkt. Därifrån har jag dock inga bilder, men så här såg det ut när allt hade torkat:


Pärlan efter


Färgen är inte exakt som den borde, lila är så himla svårt att fånga på bild. Färgen är mest exakt ungefär mitt på sjalen. Det häftigaste var hur mycket tydligare mönstret framträdde med en mörkare färg. Bilden är tagen med blixt, så mönstret är inte lika framträdande irl, men det är fortfarande en stor skillnad mot tidigare. Förutom att den är grymt mycket snyggare förstås!


Jag slängde ju även med en bit kanintyg med vit botten och bruna kaniner. Så här blev resultatet på kaninerna:


Lila kanintyg


Den här färgen stämmer bäst överrens både på kaninerna och på sjalen. Och jag är kär! Det blev så himla snyggt! Behöver jag säga att jag vill göra nåt till mig själv i kanintyget? Jag behöver fler kaniner...

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ida von Rosen - 8 februari 2010 19:50


Inte nog med att jag har haft total inspirationstorka hemma under hela hösten och större delen av vintern så har jag dessutom inte orkat blogga om det jag faktiskt har gjort sen i augusti. En del beror förstås på avsaknaden av kamera, men inte bara. ...

Av Ida von Rosen - 21 augusti 2009 00:33

För 1,5 månad sen flyttade vi till hus, underbart och skönt och nu har jag ett syrum! :D   Tyvärr har jag inte haft tid och ro att sticka, däremot har det blivit en hel del sytt. Medeltidsveckan hägrade vecka 32 och till det sydde vi, även min man sy...

Av Ida von Rosen - 16 juni 2009 23:09

Eller nedåt kanske man ska säga eftersom det är en uppifrån och ner-kofta som stickas i ett stycke. Fantastiskt!   Nu har jag kommit 7 cm, men så håller jag på med V's rutstickade kofta samtidigt också. Å andra sidan, som en medstickare sa, så sl...

Av Ida von Rosen - 13 juni 2009 19:16

Idag var det WWKIP-day. Jag hängde på Sthlm Knitters och Marias Garn. Tanken var att vi skulle sitta i gräset på Mariatorget, men eftersom det regnade blev det inomhus hos Marias Garn på St Paulsgatan ett stenkast därifrån.   Det var en trevlig tills...

Av Ida von Rosen - 11 juni 2009 10:22

Igår kväll, till filmen "Maurice" (rekommenderas!) stickade jag klart provlappen. Såklart glömde jag att byta stickor efter halslinningen, så när jag mätte stickfastheten till 23 m/10 cm blev jag lite fundersam. Men när jag kom på det var det bara at...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se