Direktlänk till inlägg 26 april 2009

Invigning av overlocken

Av Ida von Rosen - 26 april 2009 00:08

Jag fick hem pfaffen för nån vecka sen, men pga mycket att göra i skolan så har det inte blivit av att inviga den. Igår gjorde jag det iaf. Wow vad underbar den var att sy på!


Det första jag gjorde var att rota i påsen med "saker att laga eller förändra" och hittade en vikblöja med hål i mitten. Klippte den i fyra delar och ovarlockade kanterna. Häpp så har man 4 tvättlappar, blöjboosters, kräkstrasor till en framtida bebis eller vad man nu vill hitta på. Snabbt och enkelt.


Sen klippte jag ut en skjorta i det röda flodhästtyget. Sydde ihop på två sekunder, funderade lite på hur jag skulle göra med muddarna, men fick det att fungera. Nu ska jag bara gräva fram den andra maskinen så jag kan fålla och sy krage och sånt. Men wow vad kär jag blev i pfaffen. Helt klart ett bra köp!


Och ett stort tack Gunilla för den fantastiska kursen och hjälpen på Söders tyger!

 
ANNONS
 
Gealach

Gealach

4 maj 2009 21:09

Jajamensan, nu funkar det! :-D

http://www.metrobloggen.se/gealach

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ida von Rosen - 8 februari 2010 19:50


Inte nog med att jag har haft total inspirationstorka hemma under hela hösten och större delen av vintern så har jag dessutom inte orkat blogga om det jag faktiskt har gjort sen i augusti. En del beror förstås på avsaknaden av kamera, men inte bara. ...

Av Ida von Rosen - 21 augusti 2009 00:33

För 1,5 månad sen flyttade vi till hus, underbart och skönt och nu har jag ett syrum! :D   Tyvärr har jag inte haft tid och ro att sticka, däremot har det blivit en hel del sytt. Medeltidsveckan hägrade vecka 32 och till det sydde vi, även min man sy...

Av Ida von Rosen - 16 juni 2009 23:09

Eller nedåt kanske man ska säga eftersom det är en uppifrån och ner-kofta som stickas i ett stycke. Fantastiskt!   Nu har jag kommit 7 cm, men så håller jag på med V's rutstickade kofta samtidigt också. Å andra sidan, som en medstickare sa, så sl...

Av Ida von Rosen - 13 juni 2009 19:16

Idag var det WWKIP-day. Jag hängde på Sthlm Knitters och Marias Garn. Tanken var att vi skulle sitta i gräset på Mariatorget, men eftersom det regnade blev det inomhus hos Marias Garn på St Paulsgatan ett stenkast därifrån.   Det var en trevlig tills...

Av Ida von Rosen - 11 juni 2009 10:22

Igår kväll, till filmen "Maurice" (rekommenderas!) stickade jag klart provlappen. Såklart glömde jag att byta stickor efter halslinningen, så när jag mätte stickfastheten till 23 m/10 cm blev jag lite fundersam. Men när jag kom på det var det bara at...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se