Direktlänk till inlägg 16 juni 2009

Det går framåt

Av Ida von Rosen - 16 juni 2009 23:09

Eller nedåt kanske man ska säga eftersom det är en uppifrån och ner-kofta som stickas i ett stycke. Fantastiskt!


Nu har jag kommit 7 cm, men så håller jag på med V's rutstickade kofta samtidigt också. Å andra sidan, som en medstickare sa, så slipper jag vänta på Tant Koftas inlägg. Inget ont som inte har nåt gott med sig.Det är en rätstickad halskant och knäppkant, med markerad raglan, som Tant Kofta gör med sin mörka kofta. Jag funderar fortfarande på om jag ska göra den randig (rätstickning och slätstickning) eller om den ska vara helt slätstickad.Omfattningen av randningen blir isåfall 16 v slätstickning, 8 v rätstickning. Fördelen med randningen skulle väl isf vara att det är lätt att få knapphålen symmetriska.

 
ANNONS
 
metamorphosis

metamorphosis

18 juni 2009 21:27

Det blev effektfullt med den där markerade raglanen - och färgen ser väldigt fin ut. Mjuk och lugn...

http://metamorphosis.blogg.se

 
Ingen bild

nyfiken

18 juli 2009 13:49

Hej Ida, är ute på webben och söker en Maj von Rosen, upphovskvinna till ett stipendium för pianolärare. Ska göra ett arbete om henne och hittar inget info!Finns hon ngstans i din släkt? Supertacksam om du ville skicka ett svar till info@pianostraksalongen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ida von Rosen - 8 februari 2010 19:50


Inte nog med att jag har haft total inspirationstorka hemma under hela hösten och större delen av vintern så har jag dessutom inte orkat blogga om det jag faktiskt har gjort sen i augusti. En del beror förstås på avsaknaden av kamera, men inte bara. ...

Av Ida von Rosen - 21 augusti 2009 00:33

För 1,5 månad sen flyttade vi till hus, underbart och skönt och nu har jag ett syrum! :D   Tyvärr har jag inte haft tid och ro att sticka, däremot har det blivit en hel del sytt. Medeltidsveckan hägrade vecka 32 och till det sydde vi, även min man sy...

Av Ida von Rosen - 13 juni 2009 19:16

Idag var det WWKIP-day. Jag hängde på Sthlm Knitters och Marias Garn. Tanken var att vi skulle sitta i gräset på Mariatorget, men eftersom det regnade blev det inomhus hos Marias Garn på St Paulsgatan ett stenkast därifrån.   Det var en trevlig tills...

Av Ida von Rosen - 11 juni 2009 10:22

Igår kväll, till filmen "Maurice" (rekommenderas!) stickade jag klart provlappen. Såklart glömde jag att byta stickor efter halslinningen, så när jag mätte stickfastheten till 23 m/10 cm blev jag lite fundersam. Men när jag kom på det var det bara at...

Av Ida von Rosen - 10 juni 2009 19:59

I eftermiddags hämtade jag ut garnet (Asia 50% bomull, 50% bambu) hos Posten. Det är fantastiskt mjukt och skönt. Snart ska jag sticka mig en provlapp, och då kan jag ge ett bättre omdöme. Tyvärr är det inte alls så klatchigt i färgen som det var hos...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se