Direktlänk till inlägg 21 augusti 2009

En uppdatering från sommaren

Av Ida von Rosen - 21 augusti 2009 00:33

För 1,5 månad sen flyttade vi till hus, underbart och skönt och nu har jag ett syrum! :D


Tyvärr har jag inte haft tid och ro att sticka, däremot har det blivit en hel del sytt. Medeltidsveckan hägrade vecka 32 och till det sydde vi, även min man syr:

  • 3 par mansbrokor i oblekt linne
  • 1 kjortel i blå ylle
  • 2 vuxenstruthättor i gult resp rött ylle
  • 2 överklänningar i rött resp orange linne
  • 1 underklänning i ljusblått linne
  • 2 barnstruthättor i rutigt resp gult ylle
  • 4 par barnbyxor i svart mollskinn resp rött och brunt linne
  • 1 halvcirkelmantel i rutigt ylle


Förutom det har vi sen tidigare en del kläder, men med barn i huset så smutsar man ner sig mer och så känns det inte längre okej att gå i samma kläder en hel vecka. Det gjorde vi glatt innan barnen, speciellt när vi bodde på camping. Bilder får jag rota lite efter, jag glömde fota när plaggen var färdigsydda.


Dessutom har jag varit med i ett sjalbarnsbyte. Jag fick en superfin väska av Josefinaste som används flitigt:


 


Själv blev jag sen med mitt paket till min mottagare, men förhoppningsvis kommer det fram imorgon eller allra senast på måndag.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ida von Rosen - 8 februari 2010 19:50


Inte nog med att jag har haft total inspirationstorka hemma under hela hösten och större delen av vintern så har jag dessutom inte orkat blogga om det jag faktiskt har gjort sen i augusti. En del beror förstås på avsaknaden av kamera, men inte bara. ...

Av Ida von Rosen - 16 juni 2009 23:09

Eller nedåt kanske man ska säga eftersom det är en uppifrån och ner-kofta som stickas i ett stycke. Fantastiskt!   Nu har jag kommit 7 cm, men så håller jag på med V's rutstickade kofta samtidigt också. Å andra sidan, som en medstickare sa, så sl...

Av Ida von Rosen - 13 juni 2009 19:16

Idag var det WWKIP-day. Jag hängde på Sthlm Knitters och Marias Garn. Tanken var att vi skulle sitta i gräset på Mariatorget, men eftersom det regnade blev det inomhus hos Marias Garn på St Paulsgatan ett stenkast därifrån.   Det var en trevlig tills...

Av Ida von Rosen - 11 juni 2009 10:22

Igår kväll, till filmen "Maurice" (rekommenderas!) stickade jag klart provlappen. Såklart glömde jag att byta stickor efter halslinningen, så när jag mätte stickfastheten till 23 m/10 cm blev jag lite fundersam. Men när jag kom på det var det bara at...

Av Ida von Rosen - 10 juni 2009 19:59

I eftermiddags hämtade jag ut garnet (Asia 50% bomull, 50% bambu) hos Posten. Det är fantastiskt mjukt och skönt. Snart ska jag sticka mig en provlapp, och då kan jag ge ett bättre omdöme. Tyvärr är det inte alls så klatchigt i färgen som det var hos...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se