Senaste inläggen

Av Ida von Rosen - 28 september 2008 11:54

Egentligen borde jag väl bara visa en sneakpeek, men risken är att jag inte kommer ihåg att ladda upp hela mössan, så jag visar den på en gång.


Den är virkad på samma sätt som de andra mössorna jag brukar göra, men ä'r i ett alpackagarn "Manu" från Yll&Tyll, som är helt fantastiskt, och lite märkligt; det ändrar nämligen färg beroende på ljus. Från bränd orange till hallonröd.


Garn: Manu från Yll&Tyll, 100% babyalpacka

Virknål: 8

Svårighetsnivå: Lätt

Tid: 3 timmar kanske?

ANNONS
Av Ida von Rosen - 26 september 2008 22:03

Det är precis som det står i rubriken, en socka. I singularis. Jag har bara hunnit med den ena än så länge, men vill visa den ändå.


Det är min alla första socka med häl. Jag är nöjd, även om en del saker inte blev som jag hade tänkt.


Svårighetsnivå: Lätt, utom hälsen som kräver mer tankeverksamhet

Mönster: Från Järbo

Garn: Garnstudio/Drops Fabel, självrandande

Stickor: Strumpstickor nr 3

ANNONS
Av Ida von Rosen - 26 september 2008 21:59

Jag började sticka den här sjalen för ett ganska bra tag sen, men det blev tråkigt, för stickorna blev lixom för små för storleken på sjalen. Och så hade det varit roligt att göra nåt med mer mönster i stickningen.


Enkel var det att göra i alla fall. Tunt garn, nåt mohairliknande, antagligen fullt av akryl, och stora stickor, använd helst stickor som är betydligt större än strl 7. Jag tror strl 12 eller så är lagom. Lägg upp 3 maskor, öka sen en maska i början av varje varv och sticka lagom stor, jag skulle säga att ca 90 cm på ena kanten är lagom.

Av Ida von Rosen - 15 september 2008 14:14

Naturligtvis är det dags för pysselbyte på Sjalbarn igen. Temat är mössa och jag hittade en fin modell. Sen tyckte jag det var för mycket jobb, så den blir åt mig istället. Till min mottagera bestämde jag mig för att göra en standard zandramamössa, men eftersom hon inte vill ha nåt garn som kan klia det allra minsta så kikade jag runt lite efter nåt annat och hittade ett fantastiskt garn hos Yll&Tyll som heter Manu. Det är tjockt (sticknr 7-9) och av 100% babyalpackaull. Jag längtar verkligen tills jag får hem det. Dessutom beställde jag lite ecobomull och ett mönster på en kofta med rätt stickfasthet för ett annat fantastiskt garn jag har hemma.


Just nu håller jag för övrigt på med en trekantssjal som ska bli likbent, 90*90 cm på stickor nr sju, det tar lite tid eftersom jag inte kan sticka hela tiden. Jag behöver nog en stickväska, så jag kan ha med mig stickningen och sticka lite överallt och hela tiden.

Av Ida von Rosen - 7 september 2008 18:08

Just nu går tiden åt till lite stickning, men även till att sy waldorfdockor. Jag beställde två stycken från Berglunds kreativa, en 30 cm och en 40 cm, och fick dem i fredags. Den stora är snart klar i kroppen, sen ska det på ögon, mun och hår också. Men det är superkul att sitta och sy dockor, de får verkligen själv medan man jobbar med dem, och så är det skönt att man kan sitta lite här och var eftersom det är mycket handsömnad. Det som tar tid sen är nog snarast håret. Jag hoppas iaf att de blir klara ganska fort. Sen blir de nog inte julklappar som jag hade tänkt, utan barnen får de nog direkt när de är klara. :)

Av Ida von Rosen - 25 augusti 2008 00:04

Jag kom på att jag saknade ett pennfodral när jag började fundear på vad jag skulle ha med mig imorgon till skolan. Just det! Imorgon börjar jag plugga! :o


Iaf, jag slängde ihop ett pennfodral a la man tager vad man haver. Det blev helt okej, även om det är slarvigt sytt. Dragkedjan är en såndär dold modell, eftersom det var det enda jag hade hemma i bra längd, annars blev det bra med blå dragkedja till orangt tyg.


Måtten är ungefär 20*11 cm. Pennfodralet är fodrad med vit lakansväv, utanpå är det lite kraftigare tryckt bomull.


Mönster: Inget, ritade upp två likadana rektanglar (22*24 cm) en i vardera tyg och sydde ihop med dragkedja emellan.

Svårighetsgrad: Medel pga att man måste tänka för att få det snyggt, och så är det dragkedja.

Tid: ca 1,5 timme, med ritning, klippning och lite sprättande (det var ju det där med att tänka ;) ).

Av Ida von Rosen - 23 augusti 2008 23:53

Syr gardiner. Har klippt och zz och fållat kappan. Imorgon ska den sysihop och fållas. Ung 15 meter ska fållas, 2,5+1,4+2+2+1,4+2,5+4,2 m. 16 meter blir det när jag räknar ihop det. *pust*

Men sen blir det snyggt i barn/sy/gästrummet. :)

Av Ida von Rosen - 17 augusti 2008 22:03

Uppifrån och ned

bild 1

Två stuvbitar i 100% ull totalt 80 cm i senapsgult och vinrött, ska bli en utanpåtunika till nästa medeltidsvecka

En stuvbit i gåsögonvävt linne ca 70-80 cm, ska bli tunika eller kolt

bild 2

Ett örngott i lite glesare kvalité, inköpt i Retroboden i Visby

bild 3

Ett underbart tyg som jag fick i födelsedagspresent. Det är en del av en gardinkappa, ca 110*40 cm

bild 4

Ett påslakan i barnstorlek, ihopsytt på längden, totalt ca 1,20*3 m

bild 5

En duk i grönt med vita blommor, helt fantastisk! Också från Retroboden i Visby.

bild 6

2-trådigt, melerat, obehandlat ullgarn. Blå/lila och vinrött, totalt knappt 800 g.

bild 7

Samma garn som ovan

bild 8

En brun gardinkappa med vita, ganska stora, hjärtan.


Jag är helt klart nöjd med nyförvörven. :D

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se