Senaste inläggen

Av Ida von Rosen - 17 augusti 2008 21:31

För en vecka sen kom vi hem från Gotland, sen dess har vi mest planerat bröllop, så därför blir det inte jättemycket uppdaterat. Lite nytt tyg och nya garner har det iaf droppat in. Nu är det dags att börja sy av samlingen. Dessutom fick jag lite tyg i födelsedagspresent (jag fyller ju år imorgon).


Och så måste jag säga att jag älskar vår lokala loppis. Ibland kommer det in fantastiska påslakan, gardiner, örngott etc för riktigt låga priser. Jag tror att det mesta jag har lagt på tyg där var 50 kr, för ett par gardiner ā 2,5*1,4 m... Ena längden har blivit en klänning åt mid, men jag har nog fortfarande ungefär 3 m kvar. Senast hittade jag ett superfint påslakan med kaniner på för 10 kr. Det är nog 150 cm långt och 120 cm brett, och dubbelt då, så det är också runt 3 m.


På Gotland hittade jag för övrigt en retrobod där jag kom över en gardinkappa, ett örngott och en duk. Men det var inte lika billigt. 280 kr fick jag lägga för det, men fint var det. Dessutom kom jag över ca 8 hg tvåtrådigt obehandlat melerat ullgarn för ca 400 kr.


Bilder är på g.

ANNONS
Av Ida von Rosen - 2 augusti 2008 16:38

Nej, jag har inte glömt bort dig kära blogg, men det har varit mycket i farten. Först var vi i Rumänien 19-26/7, och sen har det varit hundra miljoner saker att göra inför Medeltidsveckan i Visby, dit vi åker imorgonbitti med 7.30-färjan *pust*


Här är vad jag har gjort senaste veckan (uppifrån och ner):

4 stycken koltar i strl 92-104 (tror jag) vinröd (bomull), grön (linne), ljusblå (bomull) och lavendel (linne)

3 stycken koltar i strl 80-92 (tror jag) lavendel (linne), gul (bomull), vinröd (linne); och en tunika i strl 92-104 (tror jag) vinröd (linne)

2 par byxor ett par i strl 74/80 och ett par i strl 86/92 orange/gröna och orange (båda i 100% linne)

1 tunika i strl 74/80, mörkbrun (linne/polyester)

ANNONS
Av Ida von Rosen - 15 juli 2008 13:20

Månadens, eller snarare månadernas, byte den här gången (sommarbyte juli/augusti) blev smycke, och jag fick ett fantastiskt halsband och armband med gröna glaspärlor. Tyvärr gick det sönder, men är skickat tillbaka för lagning.


Nu har jag även skickat mitt smycke till mottagaren. Jag blev jättenöjd med det, mer kan jag inte säga eftersom mottagaren kanske läser här. En liten sneakpeak får ni iaf. 8)

Av Ida von Rosen - 12 juli 2008 19:15

Nu är 2,5-åringens brokor klara. Brokor är alltså underbyxor, typ boxershorts. Efter att bilden är tagen satte jag i resår också, förutom snörningen eftersom de blev lite väl stora i midjan. Det är dock inget man tänker på när de sitter på.


Svårighetsnivå: Lätt

Mönster: Avritade mjukisshorts i ungefär rätt modell
Material: Naturfärgat linne, brunt anoraksnöre och resår

Av Ida von Rosen - 6 juli 2008 12:29

Ni får gärna ge kommentarer. Då blir jag glad. ;)

Av Ida von Rosen - 6 juli 2008 12:25

Om knappt två veckor åker vi till Rumänien, och tills dess ska allt vara klart till Medeltidsveckan v 32 i Visby, vi är ju bara hemma en vecka mellan. Så nu syr jag för fulla muggar.


2 par brokor (underbyxor/shorts) är klara, ett par ska bara fållas. En tunika till Svante är urklippt. Sen ska det även bli:

till Svante:

1 tunika till

2 koltar

2 långbyxor


till Vidar:

3 koltar

2 tunikor

2 långbyxor


till mig:

underklänning + överklänning


till K (som han syr själv):

strumpor

jacka

skjorta?


övrigt:

påsar/väskor


*pust*

Av Ida von Rosen - 1 juli 2008 19:13

I disktrasebytet fick jag en virkad trasa i rött och grått, med vinklade ränder. Riktigt läcker, extra tufft blev det med lövformen, som inte riktigt var gjord med flit. Trasan är virkad, och det är personens första virkade sak. :)

Av Ida von Rosen - 26 juni 2008 22:44

Nu sitter jag här och jobbar på regnjackan. Det blir en massa små speciallösningar för att det ska bli riktigt bra, och pilligt är det.


Imorgon ska jag hämta ett par meter typ på posten. Och när regnjackan är klar är det dags att sy fler medeltidsdräkter. Ett besök hos Tyg-Åke (Textilcentrum) i Sunbyberg är inplanerat. 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se