Senaste inläggen

Av Ida von Rosen - 29 maj 2009 11:53

Igår hämtade jag ut ett paket med kanintyg från JNY design. Den här omgången bestod av tre varianter av gul interlock, röda, bruna och blå kaniner. Lilla S var med när jag öppnade:

-Åh, mina kläder!

-Det är tyg. Var det fint!

-Åhhh, mitt tyg!

sa han samtidigt som han la sig på det och kramade om tyget.

ANNONS
Av Ida von Rosen - 17 maj 2009 20:40

Jag nämnde det i inlägget "invigning av overlocken", men här är bildbevis också på fyra stycken "bebistrasor" som funkar till det mesta; tvättlappar, blöjinlägg, kräkstrasor... Säkert disktrasor också.


ANNONS
Av Ida von Rosen - 9 maj 2009 21:18

Vi flyttar om 1,5 månad och jag har börjat packa mina tyger. Det är en del... Just nu har jag 1 kartong med trikåtyg och en kartong med klädstuvar (kläder som kan sys om till annat) och stora stuvar. Jag har nästan lika mycket trikåtyg kvar på golvet. Det kommer säkert behövas 3-4 kartonger till (vävda tyger *2, syntet&fleece, mindre stuvar).


Sen på kvällen gick lilla S in och kissade bland alla tyger. Håll tummarna för att det aprikosfärgade sidentyget håller för maskintvätt. Flytt och blöjfriträning går inte ihop.

Av Ida von Rosen - 4 maj 2009 21:13

Nu har jag praktik i skolan. Det betyder att jag är hemifrån mellan 8 och 17 varje dag. Sen är det middag, lägga barnen och sen är jag slut. Ingen tid för pysslande här inte. Så himla trist när man har en ny, fantastisk maskin att sy med.


Jag lever iaf.

Av Ida von Rosen - 26 april 2009 00:08

Jag fick hem pfaffen för nån vecka sen, men pga mycket att göra i skolan så har det inte blivit av att inviga den. Igår gjorde jag det iaf. Wow vad underbar den var att sy på!


Det första jag gjorde var att rota i påsen med "saker att laga eller förändra" och hittade en vikblöja med hål i mitten. Klippte den i fyra delar och ovarlockade kanterna. Häpp så har man 4 tvättlappar, blöjboosters, kräkstrasor till en framtida bebis eller vad man nu vill hitta på. Snabbt och enkelt.


Sen klippte jag ut en skjorta i det röda flodhästtyget. Sydde ihop på två sekunder, funderade lite på hur jag skulle göra med muddarna, men fick det att fungera. Nu ska jag bara gräva fram den andra maskinen så jag kan fålla och sy krage och sånt. Men wow vad kär jag blev i pfaffen. Helt klart ett bra köp!


Och ett stort tack Gunilla för den fantastiska kursen och hjälpen på Söders tyger!

Av Ida von Rosen - 4 april 2009 21:02

Det blev ett äventyr av sällan skådat slag med man och båda barnen. Det började på morgonen med att Vidar kräktes. Men det var väldigt märkligt kräks, inte magsjukelikt alls, och efter en stund var han helt sig själv igen. Åt frukost och for omkring, så vi bestämde oss för att åka allihop i allafall.


Jag blev positivt överraskad av mässan i år. Mycket bättre än sist jag var där. Såklart kunde jag inte köpa allt jag ville, men jag kom hem med en hel del fint ändå. 7 garnnystan till olika sockprojekt, 1 m tunnt vävt camoflagetryckt tyg med broderade blommor, 10 meter 2,5 cm bred resår, 4 meter linnetyg och 1,5 meter ylletyg. En ny stygnplåt beställde jag också.


Sist men inte minst, la jag också handpenning på en Pfaff Hobbylock 2.0 Jag velade ett bra tag på om jag skulle slå till på en overlockmaskin eller inte, tillslut bestämde K åt mig att jag skulle köpa en. Då började jag vela på maskin, det stod mellan Janome MyLock 644D och Pfaffen. Pfaffen vann nog pga två saker; kursen som ingick och lägre pris. Väl hemma började jag fundera på om jag valde rätt eller inte, men jag har bara hört bra om båda maskinerna, så det blir nog bra.

Av Ida von Rosen - 4 april 2009 20:55

För ett par veckor sen färdigställde jag Vidars mössbeställning. Jag blev inte helt nöjd. Uppviket skulle ha varit längre bland annat. Men beställaren är nöjd, och det är väl huvudsaken.Mönster: Ritat på frihand efter en annan mössa.

Storlek: ca 3 år och uppåt

Tyg: Gulprickig trikå från Mjuka Tyger.

Svårighet: Lätt

Övrigt: Tja, som sagt, jag är inte nöjd med uppviket, annars blev den helt okej.

Av Ida von Rosen - 15 mars 2009 21:24

Yrväder 3 årsjubilerar och lottar ut ett par muddjeans:Vill du också vinna? Besök Yrväder.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se