Senaste inläggen

Av Ida von Rosen - 9 mars 2009 12:28

Jag är inne i en rejäl inspirationssvacka. Även om jag har planer så har jag inte ens tillräckligt med inspiration för att ta tag i dem. Därför har jag heller inget att skriva om i bloggen.


Jag hoppas inspirationen kommer åter snart.


Igår landade lite nytt kanintyg här, rosa kaniner på vit botten, samt gul interlock. Den gula är mycket mildare än på bilden.ANNONS
Av Ida von Rosen - 8 februari 2009 23:43

Jag skickade iväg leksaksmat till min mottagare den här gången eftersom temat var "Leksaker". Det var kul, men lite pilligt.


Smörgås med ost

Smörgås med ägg och kaviar

Pepparkakor med glasyr

Jordgubbar.


Jag är helt klart mest nöjd med ägg- och kaviarmackan och jordgubbarna. Mina barn ska få likadant, men jag funderar på att göra äpplen och päron också. Nån som vet om man kan få tag på melerad filt i röd/gult eller grön/gult?

ANNONS
Av Ida von Rosen - 8 februari 2009 23:35

Vi har satt upp hyllor i syhörnan och alltså var jag tvungen att rensa där. Jag hittade en massa UFO'n som jag egentligen vissta fanns men liksom hade förträngt. Nu ikväll har jag fixat några enkla projekt.


1. Resår i bensluten på mina nya jeans. Jag förstår inte varför inte HM kan sälja kortare byxor än 32''. Nu fick jag snygga puffbyxor iaf.


2. Kanal och resår i ett par gamla, alldeles för breda, muddbyxor. Prickig trikå från Krabat. Jag tror att mudden är därifrån också.3. Fållat mellanlagret i prinsesskjolen från våren -08. Eftersom jag vet att tyget blir fult när jag syr i det, trådarna dras och det blir inte bra, så bestämde jag mig för att smälta kanterna istället. Det blev bra.4. Axelremmen på en luddig väska. Axelremmen hade släppt på ena sidan. Bara att sy fast igen; mellan 2 lager långhårig lila syntetpäls. Det gick faktiskt bra.


Nu har jag "bara" en kasse ufon till. Mest är det små lagningar eller detaljer som ska fixas.Inga stora jobb, men lite tråkigt att utföra.

Av Ida von Rosen - 5 februari 2009 22:05

Idag landade mitt KnitPro-startset i lådan. De är så otroligt fina! Nästan på en gång kopplade jag ihop stickor nr 4 med längsta kabeln och stoppade över koftan på den. Underbara att sticka på! Jag borde nog ha köpt ett deluxe-set, men jag få komplettera i efterhand istället.

Av Ida von Rosen - 4 februari 2009 09:34

Nej, inte riktigt. Men jag fick en idé om att göra en fisknätssjal. Jag vet inte om det funkar med jag måste testa.


För övrigt blev januaribytet klart i förrgår.

Av Ida von Rosen - 31 januari 2009 23:50

Jag älskar grova stickor och enkla modeller. Den här fuskpolon består av ett rektangulärt rätstickat stycke på 22*40 cm med två knappar högst upp på ena kortsidan.Garn: Milano

Stickor: 12 mm

Svårighetsnivå: Lätt


Av Ida von Rosen - 30 januari 2009 22:02

Jag har tröttnat på att mina stickor går av, och så vill jag kunna sticka på bussen. Så nu är såna här på väg till mig:Det är kombistickor som kan användas som rundstickor eller flexistickor, storlek 4, 5 och 6 mm. Jag är så glad! De borde komma runt v 6/7.

Av Ida von Rosen - 29 januari 2009 21:56

Mitt koftprojekt till V är riktigt otursförföljt. Först köpte jag bokstickor, då fastnade jag med den ena i min jacka så den gick av. Sen köpte jag Brittanystickor för 119 kr, och trasslade in de på bussen, innan jag egentligen hade hunnit använda de, och de gick av! Nu har jag köpt nya stickor i bambu, som jag verkligen hoppas håller! Men jag kommer inte ta med mig stickningen hemifrån ändå för det kommer bara sluta med fler avbrutna stickor.


När jag ändå var i Stickbutiken hittade jag fantastiskt Milanogarn (80% ull, 20% alpacka). Det var inte ens speceillt dyrt (80 kr/100 g för det enfärgade och 93 kr/100g för det melerade) så det blev två nystan; ett lila och ett regnbågsfärgat. Båda ska bli fuskpolos, en till mig och en till V som vägrar alla typer av halsdukar, utom en hemsk i fleece.


(Och jag har redan börjat sticka på det regnbågsfärgade, som synes i bakgrunden på bilden.)

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se