Senaste inläggen

Av Ida von Rosen - 28 januari 2009 13:57

Igår var jag in på KnitLab för att köpa 4 mm-stickor när jag ändå var i närheten. De enda stickorna i trä de hade var Brittany. Supersnygga, men superdyra. 119 kr! Expiditen lovordade i alla fall stickorna och de är i polerad björk så jag hoppas verkligen att de håller bättre än ekobokstickorna.


När jag kom hem såg jag att det är 5 års (!) garanti på dem, och håller de så länge så är de absolut värda sitt pris. Nu hoppas jag bara att de gör det också.

ANNONS
Av Ida von Rosen - 22 januari 2009 23:46

Igår kväll stoppade jag ner stickningen i en påse tillsammans med datorn för att få med mig allt till skolan. Packat och klart, allt i ordning.


Idag när jag skulle till skolan hade jag bråttom så jag tar påsen och vänder mig om.  Då fastnar en av stickorna (en boksticka) i jackan och bryts av. Det var bara att sörja och lämna stickningen hemma. :(


Jag kan konstatera att trots att bokstickorna var (är) väldigt sköna att sticka med så är de för spröda för mig. Jag kan inte ha stickor som går av om de fastnar i nåt (och metall vägrar jag), så nu måste jag fundera ut nåt nytt för jag behöver ett nytt par jumperstickor/dominostickor nr 4. Jag funderar på att testa Harmony wood/knitpro men frågan är om jag ska köpa ett helt set med flexistickor eller om jag ska satsa på lösa dominostickor.

ANNONS
Av Ida von Rosen - 21 januari 2009 23:01

Jag har länge suktat över Florins sydda mat, och inspirerades också en hel del av Charlotta på Ekvallas pepparkaksgris i julas, men har tänkt att det nog är svårt att få maten snygg. Men av olika anledningar tog jag tag i det nu i alla fall,, och det är så roligt! Det är lätt också, men lite pilligt.


Nu är det sovdags, och efter två kvällar (dvs ca 2 timmar) är 4 smörgåsar, 4 pepparkakor och en jordgubbe klar. Mer kommer.


Det här behövs:

Filt i olika tjocklek och färger

Rosa zicksackband

Vitt snöre

Textillim

"Osynlig" sytråd

Nål

Tygsax

 Pepparkaksformar

Av Ida von Rosen - 19 januari 2009 22:41

I lördags blev jag lite kreativ igen.  Jag plockade fram tyget, en blommönstrad viscosejersey i grönt, senapsgult, marinblått och beige och ritade av ett linne på det. Utan att tänka på att viscosejerseyn var mindre strechig.


Resultatet blev ett linne i strl typ 32/34 istället för 38/40. Just nu letar jag med ljus och lykta efter enfärgad viscosejersey, helst senapsgul eller marinblå, för att lägga in i sidan. Nån som vet var man hittar det?


Tyvärr har jag tappat bort kameran, så bild på det fantastiska tyget finns inte. :(

Av Ida von Rosen - 14 januari 2009 22:21

Men eftersom jag sitter totalt fast i en rapport som ska lämnas in på fredag är allt pysslande nedprioriterat. Så är det och det känns sunkigt, men sen i helgen kan jag koncentrera mig på pysslandet för på måndag är det en ny kurs, så helgen är ledig.


Fast kanske, om jag är disciplinerad och snabb, kan mössan bli klar imorgon kväll.

Av Ida von Rosen - 11 januari 2009 23:18

I min stickflow har jag börjat på en kofta i Marks och Kattens ekobomull. Mönstret är från Yll&Tyll och jag gillar det verkligen. Det är så härligt när den stickade ytan får en mönstrad struktur. Däremot är jag inte helt överrens med bomullsgarn, det är stelt och hårt. I allafall i jämförelse med det garn jag brukar sticka med som är mestadels ull i olika konstellationer. Fint blir det ändå och halva bakstycket är klart. Jag har som mål att den ska vara klar inom en månad. Får se om det blir så...

Av Ida von Rosen - 11 januari 2009 23:14

Det är så fantastiskt härligt när man får hem nytt tyg. Den här gången var det gul velour med svarta prickar från Kameleont design som såldes av Mjuka Tyger. den är ekologiskt framställd och påminner väldigt mycket om Kalikås prickiga velour men är lite grönare i nyansen.


Jag beställde fyra meter och första projektet är en mössa åt V. Han fick en mössa i Kalikås gul/svartprickiga velour förra hösten, men i år hade den blivit för liten och jag vet att han älskar den. Sen får vi se vad det blir av resten.

Av Ida von Rosen - 9 januari 2009 22:10

Den här mössan började jag med i september eller oktober, men sen tappade jag bort mönstret. Här om dagen återfann jag det och fortsatte på mössan.Mönster: Garnstudios mönster

Svårighetsnivå: Lätt 

Garn:  Två trådar Alpacka från Drops

Stickor: jumperstickor nr 5  (jag använder trästickor, i det här fallet bambustickor)

Övrigt: Jag har lite litet huvud (54-55 cm), så mössan är lite stor på mig, skulle gissa att den är storlek 56-57. Anledningen till att den ser hopdragen ut nertill är nog att jag har lagt upp garnet lite hårt. Det är dock inget som syns, utan den är väldigt fin och skön när man har den på sig.Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se