Senaste inläggen

Av Ida von Rosen - 10 december 2008 20:35

Det är så tråkigt att inte våga visa bild på julklappen jag ska skicka lååångt norrut så fort den är klart. Det är en fantastiskt läcker sak i brunt, orange och turkos. Alla tyger är dessutom återanvända och plockade ur stuvlådan. Det känns riktigt bra för miljön och för mig som gör av med lite tyg.


Jag lovar att ge er en liiiiiten tjuvtitt när allt är klart. Men det ska med nåt ätbart och nåt pyssligt också och det tänkte jag fixa i helgen.

ANNONS
Av Ida von Rosen - 8 december 2008 21:26

Jag tävlar om ett Presentkort värt 400:- hos JNYdesign i JNYdesigns blogg.
Tävla du med!!!

ANNONS
Av Ida von Rosen - 6 december 2008 13:16

Så här ser den ut när den används:


Av Ida von Rosen - 6 december 2008 13:07

Jag fick ihop den första julklappsstrumpan igår.


Material: Rött flodhästtyg från IKEA, vit lakansstuv från lådan och ett rödrutigt band från förra julen.

Svårighetsnivå: Lätt

Mönster: Ritade av en julklappsstrumpa från IKEA och gjorde tån lite kortare.

Tid: Vet inte, men det gick riktigt fort att sy. Kanske en timme effektiv tid, inkl ritande och klippande och pressande. Garanterat fortare med overlock.

Övrigt: Det ligger en till utklippt på skrivbordet brevid maskinen, men i pepparkakstyg :p

Jul
Av Ida von Rosen - 5 december 2008 21:03

Nu ligger två julklappsstrumpor utklippta på min strykbräda. En röd med vita flodhästar och vitt foder och en brun med vita hjärtan och ljusgult foder. De blir säkert jättefina! :)

Av Ida von Rosen - 4 december 2008 22:12

Jag har fått en beställning på ett par kaninbyxor. Väldigt kul! Och väldigt nervöst! Men jag ska nog anta utmaningen och sy dessa byxor. Första utmaningen är att göra om byxorna till strl 86 ist för 98/104.


Önska mig lycka till!

Av Ida von Rosen - 3 december 2008 22:30

Jag har börjat planera för julklappar sådär ett par veckor sent. Men jag har 7 dagar innan jul när det inte är nån skola. I värsta fall kan jag sy hela den veckan.


Planerade julklappar är iaf:

Tehuva till hemlig mottagare

Tröja, byxor, dockbärdon (mei tai eller sjal) till S


Sen kommer V få hemsydda julklappar av oss, men sydda av marie78 som har Älsklingsfrö. En landskapströja och ett par djungelbyxor är det jag har köpt av henne. Kaninbyxorna fick han direkt de var klara eftersom han har ont om byxor. 93,5 cm lång är det inte konstigt om 92-kläderna inte funkar...


Jag funderar dessutom på att sy leksaksmat till mina barn samt näsduksfodral, börsar, bind- och tampongfodral och andra småsaker och ge bort till nära och kära. Jag behöver beta av min tyghög känner jag. Men det beror helt på hur mycket tid jag får över.

Av Ida von Rosen - 2 december 2008 22:28

När man skriver kaninbyxor tänker de flesta jag känner på Kanintyget från JNY-design. De här byxorna är dock inte sydda i det kanintyget utan av ett vavät kanintyg. Jag har bloggat det här tyget förut. Det är ett gammal påslakan ocm jag hittade på vår (numera nedlagda) loppis för 10 kronor. Igår tog jag äntligen tag i mig själv och sydde byxor av dem.


 Kaninbyxor


De blev lite knepigare än ett par vanliga muddbyxor eftersom de är fodrade. Dessutom har jag sytt dit fickor. Man måste ju se till att barnet vill använda dem. ;)Material: Vävt kanintyg till utsidan samt vävt bomulls-/polyestertyg till foder. Muddar från Ohlssons eller Kalikå (minns inte nu).

Mönster: Egenkonstruerat efter ett par andra byxor.

Storlek: 98/104 (98-vidd och 104-längd)

Svårighetsnivå: Medel. Egentligen en ganska enkel byxa, men med fickor och foder blir det lite pilligare.

Metod: Sydd på vanlig symaskin med raksöm, sicksack, trikåsöm och någon variant av fuskoverlock.

Tidsåtgång: Från mönsterritande till färdigt plagg tog det nog 3 timmar.

Övrigt: De blev lite höga i grenen, och än så länge har jag inte stickat ner sömsmånerna på byxorna. Jag vill se hur de sitter först.


När jag visade byxorna för V så tog han tag i fickorna och utbrast:

"Mina byxor!"

Jag blev också nöjd!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se