Senaste inläggen

Av Ida von Rosen - 1 december 2008 15:18

Jag väntar hem ett paket med bland annat lite tyg i här i veckan. Ett av tygerna är IKEAs flodhästtyg i rött. Nu är bara frågan om man kan göra julstrumpor till barnen i rött tyg med vita flodhästar och vitt kantband eller om det är för ojuligt. Vad tycker ni?


Så här ser det ut:

ANNONS
Av Ida von Rosen - 30 november 2008 20:55

Nu kommer det bilder på färgningen!


Så här såg pärlsjalen ut innan den åkte in i maskinen. Man anar ett bladmönster i den. Tyget är alltså "Pearl" från Jysk, det är jaquardvävt, dvs mönstret är invävt i tyget.


Pärlsjalen innan


Under färgningen såg det ut så här i maskinen


Pärlan under färgningen


Sen tjuvkikade jag i maskinen direkt efter färgningen och blev kär direkt. Därifrån har jag dock inga bilder, men så här såg det ut när allt hade torkat:


Pärlan efter


Färgen är inte exakt som den borde, lila är så himla svårt att fånga på bild. Färgen är mest exakt ungefär mitt på sjalen. Det häftigaste var hur mycket tydligare mönstret framträdde med en mörkare färg. Bilden är tagen med blixt, så mönstret är inte lika framträdande irl, men det är fortfarande en stor skillnad mot tidigare. Förutom att den är grymt mycket snyggare förstås!


Jag slängde ju även med en bit kanintyg med vit botten och bruna kaniner. Så här blev resultatet på kaninerna:


Lila kanintyg


Den här färgen stämmer bäst överrens både på kaninerna och på sjalen. Och jag är kär! Det blev så himla snyggt! Behöver jag säga att jag vill göra nåt till mig själv i kanintyget? Jag behöver fler kaniner...

ANNONS
Av Ida von Rosen - 29 november 2008 22:36

Mottagaren har fått sitt kuddfodral och är nöjd! Det är så kul när ens bytesmottagare blir glad, för det är alltid nervöst att sy nåt till nån som man inte känner och knappt vet nåt om.kuddfodral
Kuddfodralet är ca 30*30 cm och sydd som ett vanligt örngott, dvs med omlottöppning.

Mönster: Inget särskilt, uppmätt ca 75*30 cm (exkl sömsmån), utklippt och sytt som ett vanligt örngott.

Svårighetsgrad: Superlätt

Tid: 30 minuter max

Av Ida von Rosen - 28 november 2008 23:17

Färgningen jag skrev om i förra inlägget blev riktigt lyckad! Jag är så himla nöjd med resultatet. Bilder finns i kameran, men just nu har jag inte möjlighet att lägga in dem, så ni får hålla er till tåls till imorgon.

Av Ida von Rosen - 28 november 2008 12:24

4 meter bärsjal (av tyget Pearl från Jysk) och 1 meter kanintyg (vitt med bruna kaniner från JNY-design)  ligger i tvättamaskinen med två tråg Mörk Viol från Nitor.


Just nu är det vääääldigt lila i maskinen! *biter på naglarna*


Resultat återkommer jag med...

Av Ida von Rosen - 23 november 2008 20:19

Jag stickade en rosa socka tidigare, den finns som inlägg 26 september. Nån vecka senare började jag på socka nr två och kom nästan hela skaftet, sen drog något av barnen ut alla stickorna. *aaaarrrggh*

Jag tänkte att det ska nog gå att rädda, men det gick inte. Så jag repade upp alltihopa och sen fullkomligt struntade jag i den sockan i över en månad, men nu har jag startat med den igen. Förhoppningsvis blir den klar snart, för den börjar behövas nu (ca -4 grader och nästan 1 dm snö).

Av Ida von Rosen - 20 november 2008 14:05

Här kommer en liten sneakpeek på det som ska åka iväg norrut (?) imorgon. Jag hoppas att det blir uppskattat.

Av Ida von Rosen - 19 november 2008 20:38

Vill du ha en present?
Jag har anmält mig till PIF - Pay it forward - i Streams blogg, SilverStream Det innebär att jag kommer att skicka något handgjort till de 3 första som lämnar en kommentar på det här inlägget och som vill delta i PIF. Det enda man behöver göra i gengäld är att lova att göra det samma på sin blogg genom att kopiera in texten här nedan och sedan skicka en handgjord present till de 3 första som kommenterar. En kul idé, eller hur?

Pay it forward:
"I will send a handmade gift to the first 3 people who leave a comment on my blog requesting to join this PIF exchange. I don´t know what that gift will be yet and you may not receive it tomorrow or next week, but you will receive it within 365 days, that is my promise! The only thing you have to do in return is pay it forward by making the same promise on your blog."

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se