Senaste inläggen

Av Ida von Rosen - 14 november 2008 12:00

Nu kan jag äntligen skriva ett inlägg med nånting som jag har gjort, inte bara beklaga mig över att jag aldrig hinner sy längre.


Imorgon gifter vi oss, och jag som alltid skjuter upp allt till sista sekund hade kvar ytterkläder att fixa. Jag hade dock bestämt sen länge att jag vill ha en mantel, och materialet låg i en fin hög i pysselrummet. Men igår vid 23 satte jag igång. Vid 01.30 hade jag bara två sömmar och spännet kvar. Det blev klart alldeles nyss. Behöver jag säga att jag blev nöjd? Jag kommer vara så snygg imorgon! :D


Mönster: "Mantel med huva eller ståkrage" inköpt hos Tyg-Åke i Sundbyberg, lite modifierat för att funka med päls

Material: Kraftig ull/ullfilt samt vit fuskpäls från Stoff och Stil och ett guldfärgat spänne från Mattssons band på Kungsgatan i Stockholm.

Tid: 4,5 timme effektiv tid

Svårighetsgrad: Medel

Kostnad: Material ca 750 kr, plus 4,5 timme arbetstid

ANNONS
Av Ida von Rosen - 7 november 2008 20:03

Tänk om det bara var att jag inte han skriva upp allt pyssel i bloggen, men tyvärr hinner jag itne pyssla heller. :(


Men med bröllop om 8 dagar, två små barn och heltidsstudier blir det inte mycket pysslande. Eller pysslande blir det, men inte med sånt jag lägger upp här. Just nu pysslar jag med bröllopsplaneringen. Sitter och skriver bordsplaceringar, vigselprogram och festprogram som sen ska skrivas ut och sys ihop. Sen ska jag iofs sy en mantel också, och den hamnar här.


Nu vet ni var ni har mig. Jag vill ha tid att pyssla, men den finns inte just nu. :(

ANNONS
Av Ida von Rosen - 19 oktober 2008 22:14

Jo, nu är det dags. Maskinen ska få åka på SPA. Efter drygt 6 års trogen och felfri tjänstgöring ska maskinen få åka in på service. Orsak: den hoppar stygn.


Igår gjorde jag rent  runt undertrådshållaren, coh OJ vad dammigt det var där. Efter det så blev det lite bättre. Jag tror att stygnplåten behöver bytas också, och det kan jag göra själv, men jag tänkte att den nog behöver lite inre rengöring och upputsning och så också. Förhoppningsvis är den inte borta så länge, och jag kommer sakna den enormt under tiden den är borta. Men jag tror att det är värt det...

Av Ida von Rosen - 19 oktober 2008 22:11

Eftersom jag fortfarande inte är klar med docksängen, så tänkte jag iaf lägga upp lite "före"-bilder. Sängen är använd av min mamma, mig och mina syskon, och vi har alla gått hårt åt den. Eventuellt är den även använd av barn innan mamma.

Av Ida von Rosen - 19 oktober 2008 18:51

Vi var och hälsade på I och J med lilla bebis-A idag. Igår kom jag på att jag skulle göra en bebispresent. Det blev en skallra med armar utan egentlig form för att stimulera fantasin lite (amöba, hund och spindel har varit som förslag) och en mössa i samma trikåtyg. En fantastisk, randig, trikå som jag budade hem på tradera.


22.07: Nu har jag lagt upp bild.


Mössan blev förresten lite stor, uppskattningsvis strl 40/42 (lika stor som en PoP-mössa i den storleken), men då kan A ha den i vår istället. Det behövs ju också. :)

Av Ida von Rosen - 11 oktober 2008 11:09

jo,d et har gått nästan en vecka, men eftersom jag har hndra miljoner andra saker att göra (plugg, barn, hem mm mm), plus att jag just nu har verksamhetsförlagd utbildning som gör att jag är borta mellan 7.45 och 16.30 så blir det inte mycket tid till pyssel. Men ikväll ska jag måla lite till, och målet är att sängen ska vara klar på måndag kväll. Schemat ser ut så här:

Ikväll: måla första lagret på lilla delen

Imorgon kväll: Måla andra lagret på hela sängen

Må kväll: Spika ihop delarna så den inte går att ta isär

Klar! :D

Av Ida von Rosen - 6 oktober 2008 21:26

Jag kom riktigt långt på docksängen igår. Den mest trasiga delen har nya spjälor och alla sidospkälor är fastlimmade igen. Stora delen är dessutom målad en första gång. Idag är jag för trött för att fortsätta måla, men snart är den färdig! Och barnen leker redan med den.

Av Ida von Rosen - 5 oktober 2008 16:25

Vad gör man en regnig och blåsig dag om inte pysslar. Docksängen som har stått slipad och i väntan på tid för mer reparation har nu fått en del nya spjälor i bottnen och är på g att bli målad.


Nu är det middag, och sen målning. :)

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se